Dziś postanowiłam zrobić użytek z grzybów (zarówno tych mrożonych jak i suszonych) i stworzyłam poniższy sos :D Świetnie łączy się z ryżem, makaronem a nawet ziemniakami, a jego przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut :)
Składniki:
- masło do smażenia
- cebulla
- garść suszonych grzybów
- 200g obgotowanych wcześniej grzybów
- opakowanie śmietany
- szczypta naci pietruszki
- sól, pieprz
- Cebullę obieramy,kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
- Suszone grzyby i nać siekamy.
- Do podsmażonej cebuli dorzucamy ugotowane grzyby.
- Po 5-10 minutach wlewamy śmietanę.
- Dodajemy grzyby suszone i nać
- Przyprawiamy i ewentualnie jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy wody.
- Makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy z sosem, po czym podajemy.
- Bon appetit ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz