piątek, 22 lutego 2013

Makaron z sosem śmietanowo grzybowym

Dziś postanowiłam zrobić użytek z grzybów (zarówno tych mrożonych jak i suszonych) i stworzyłam poniższy sos :D Świetnie łączy się z ryżem, makaronem a nawet ziemniakami, a jego przygotowanie zajmuje mniej niż 30 minut :)



Składniki:

  • masło do smażenia
  • cebulla
  • garść suszonych grzybów
  • 200g obgotowanych wcześniej grzybów
  • opakowanie śmietany
  • szczypta naci pietruszki
  • sól, pieprz

  1. Cebullę obieramy,kroimy w kostkę i smażymy na maśle.
  2. Suszone grzyby i nać siekamy.
  3. Do podsmażonej cebuli dorzucamy ugotowane grzyby.
  4. Po 5-10 minutach wlewamy śmietanę.
  5. Dodajemy grzyby suszone i nać
  6. Przyprawiamy i ewentualnie jeśli sos jest zbyt gęsty dolewamy wody.
  7. Makaron wrzucamy na patelnię i mieszamy z sosem, po czym podajemy.
  8. Bon appetit ;)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz