wtorek, 13 sierpnia 2013

Pieczone ziemniory nadziane fetą i papryką:)

Jak zwykle to samo, kupiłam worek ziemniaków i zalega w lodówce (pewnie dlatego, że średnio za nimi przepadam w szczególności z wody, ale czego nie robi się dla miłości). Oczywiście nie mam sumienia codziennie faszerować Piotra ziemniorami pieczonymi toż to z wody bądź puree, więc dziś postanowiłam nieco stuningować pieczone ziemniaczki dodając do nich fetę, czosnek i paprykę oraz sporą garść ziół. Bon appetit Robaczki:)

 


SKŁADNIKI:

  • Ziemniory (parę sztuk)
  • Pół papryki
  • Kostka fety
  • parę ząbków czosnku
  • oliwa
  • zioła, przyprawy wg. uznania






  1. Szorujemy ziemniaki
  2. Kroimy je dość głęboko lecz nie do końca
  3. Nacieramy oliwą
  4. Kroimy "farsz" na paski szerokości ziemniaka
  5. Nadziewamy papryką, fetą i czochem
  6. Nacieramy ziołami i przyprawami
  7. Pieczemy przez 1,5h w 180 stopniach
  8. Możemy podawać z dipami ^^



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz