Dziś kulinarnie, może dlatego, że znów dopadło mnie lenistwo spowodowane końcem weekendu :( Ale wracając do tematu kulinarnego: Nawet standardowy niedzielny obiad można urozmaicić. W tym przypadku typowego kotleta wzbogaciłam o sos. Czosnek nie jest jednak dobrym rozwiązaniem kiedy planujesz wyjście (chyba, że nie możesz się opędzić od adoratorów :D). Jak już wcześniej zastrzegłam "nic mnie z łóżka dziś nie wyciągnie", więc nie oszczędzałam czosnku ^^
Smacznego Robaczki
- Jogurt naturalny
- Łyżka majo
- pieprz
- cukier
- sól
- czosnek (dowaliłam 3 ząbki:D)
- Wlewamy jogurt do miseczki
- Dodajemy majo
- Przeciskamy czosnek przez praskę i dodajemy
- Dodajemy sól, pieprz i cukier
- Mieszamy
- Najlepiej potrzymać jakiś czas w lodówce, żeby sos się "przegryzł"
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz